Crysis Remastered Trilogy’den Yeni Fragman Geldi

Sıradaki içerik:

Crysis Remastered Trilogy’den Yeni Fragman Geldi

sv

İdari Kanun Ve Yasal Takip Nedir?

90 okunma — 27 Ağustos 2021 15:44
avatar

Özgür Mısırlı

  • e 0

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

İdari Kanun Ve Yasal Takip Nedir?

İdari Kanun Ve Yasal Takip Nedir? Ülkemizde her ne kadar kredi kartı kullanıcıların epey bir yoğunlukta olduğu aşikârda olsa çoğunun borçlarını ödeyememesi de işin en kötü tarafıdır. Kredi kartı kullanıcıların borçlarını ödeyememesi durumunda borç birikime uğrayarak daha yüksek rakamda seyretmek durumunda kalmaktadır. Bu süreçte ödenmeyen borçlar için 3-6 ay arasında ödenmeyen borçlar için idari takip başlatılırken, ardından da kanuni takip devreye sokulmaktadır. En son aşama ise tüketicinin hala borç ödemeye yanaşmaması ve bir türlü banka ile tüketici arasında ki köprünün kurulmaması ile devreye giren yasal takiptir.

İdari Takip Nedir?

Kredi kartı kullanıcısının borçlarını 90 gün boyunca ödeyememesi durumunda ödeme planında iptal edilme eylemi içerisine gidilmektedir. Borçluya ihtarname hazırlanarak 7 günlük süreç içerisinde 90 günlük borcunun ödemesinin şart olduğu uyarısı gelmektedir. Bu süreç idari takip olarak nitelenmektedir. 90 günlük süreç sonunda ödeme planının aksaması akabinde idari takip başlatılmakta ve banka ile iletişime geçme yükümlülüğü altına girmek zorunda kalacaksınız. Banka sizinle yeni bir ödeme planı yapma konusunda bir anlaşmaya vardıktan sonra ödemenin bir kısmını ödeyerek diğerine taksitlendirme seçeneklerini getirmeni durumunda da herhangi bir yasal takip uygulaması başlatılmayacaktır. Fakat hala ödememekte ısrarcı olan kişiler için en son çare kanuni takiptir.

İlginizi Çekebilir:   Wiggly (WGL) Nedir ? Projenin Amacı ve Hedefi Nedir ?

Kanuni Takip Nedir?

Yasal icra işlemlerinin yürütülmesi süreci kanuni takip olarak nitelendirilmektedir. Bu aşamada bankanın yasal hakları eline geçmiş ve dava açabilme hakkına sahip olmuş olacaktır. İcra mahkemeleri aracılığı ile borçluya dava açarak hakkını arama girişiminde bulunulabilir. Kanuni yollardan tüm alacaklarını tahsil etmek istedikleri için bankalar çoğunlukla bu yola başvurmaktadır.

Yasal Takip Nedir?

Banka alacaklarını en iyi şekilde tahsis edebilmesi adına başvurulan yöntemlerden birisi de yasal takiptir. Bu sayede tahsilat işleminde bankacılara oldukça kolaylık sağlayan bu sistem ile bankalar en kısa süre içerisinde hakkı olan tahsilata kavuşur, kavuşmazlarsa yasal takip süreci başlatılmaktadır. Yasal takip ile pek çok eşyanıza haciz konulabilmektedir. Haciz işlemleri emekli maaşı, ev, araba gibi pek çok eşya ve size getirisi olan faktörler üzerinden de yapılabilmektedir.

İlginizi Çekebilir:   SEO Uzmanı Nedir? Neler Yapar?
  • Site İçi Yorumlar

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.