Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Zaten bir üyeliğiniz mevcut mu ? Giriş yapın
Sitemize üye olarak beğendiğiniz içerikleri favorilerinize ekleyebilir, kendi ürettiğiniz ya da internet üzerinde beğendiğiniz içerikleri sitemizin ziyaretçilerine içerik gönder seçeneği ile sunabilirsiniz.
Üyelerimize Özel Tüm Opsiyonlardan Kayıt Olarak Faydalanabilirsiniz
Seo Nedir? Nasıl Çalışır?
İçindekiler [Gizle]
Sizler için Linux nedir, iyi mi kullanılır benzer biçimde soruların yanıtını veriyoruz. İçeriğimizde Linux işletim sisteminin kimler tarafından, ne için kullanıldığından bahsedecek, Linux’un diğer işletim sistemlerinden farkını da açıklayacağız. Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan Linux nelerdir? Sorusuyla başlamış olalım.
Linux, en oldukça malum ve en fazlaca kullanılan açık kaynak kodlu işletim sistemidir. Diğer işletim sistemlerinden farklı olarak Linux aleni kaynak kodlu bir yapıya sahiptir. Bu da işletim sistemini kullanan ferdin bilgisayarın arka planında dönen nerede ise her şeyden haberi olabileceği, işletim sistemini kendince düzenleyebileceği ve geliştirebileceği anlamına geliyor.
Linux’u ister biliyor ister bilmiyor olun, muhtemelen daha önce Linux’u istemeden de olsa kullandınız. İnternet sitelerinin nerede ise üçte biri, Linux tarafından oluşturulan sunucular tarafından çalıştırılıyor. Bunun dışında Linux işletim sistemini çoğu zaman yazılımla içli dışlı olan bireyler ve birçok büyük şirket kullanıyor.
Şirketlerin sunucularını kurarken Linux’u seçmelerinin nedeni, öteki işletim sistemlerine nazaran oldukca daha güvenilir olması. Bunun yanı sıra Linux, öteki işletim sistemlerine bakılırsa daha esnek ve daha rahat bir işletim sistemi. Ayrıca Linux’u geliştirmek için çalışan inanılmaz büyük bir topluluk var. Şirketler dilediği vakit bu topluluktan gerçekten de çok büyük yardımlar alabiliyor. Ayrıca Linux işletim sistemi için ticari destek sunan firmalar de bulunuyor.
Avantajları:
Dezavantajları:
Yorum Yaz