Seo – Bir Web https://bir.web.tr Webmaster, Seo, Wordpress ve Teknoloji Blogu Fri, 27 Aug 2021 19:17:51 +0000 tr hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.8 196518808 SEO Uzmanı Nedir? Neler Yapar? https://bir.web.tr/seo-uzmani-nedir-neler-yapar/ https://bir.web.tr/seo-uzmani-nedir-neler-yapar/#respond Tue, 24 Aug 2021 05:24:28 +0000 https://bir.web.tr/?p=714 SEO Uzmanı Nedir? SEO uzmanı, web sayfasını tüm arama motorlarına uyumlu hale getirip siteye optimizasyon yapar.  Arama sonuçlarının alakalı olmasını sağlar. Olumlu bir kullanıcı deneyimi, artan web sitesi trafiği, olası satış hacmi ve marka bilinirliği artırır ve web sitesinde sayfa optimizasyonu gerçekleştirir. SEO Uzmanı İş Sorumlulukları Nelerdir? SEO Uzmanı iş sorumlulukları, birinin bir dijital pazarlama […]

Kaynak:SEO Uzmanı Nedir? Neler Yapar?

]]>
SEO Uzmanı Nedir?

SEO uzmanı, web sayfasını tüm arama motorlarına uyumlu hale getirip siteye optimizasyon yapar.  Arama sonuçlarının alakalı olmasını sağlar. Olumlu bir kullanıcı deneyimi, artan web sitesi trafiği, olası satış hacmi ve marka bilinirliği artırır ve web sitesinde sayfa optimizasyonu gerçekleştirir.

SEO Uzmanı İş Sorumlulukları Nelerdir?

SEO Uzmanı iş sorumlulukları, birinin bir dijital pazarlama ajansı için mi, bir şirketin dijital pazarlama departmanında mı yoksa bir müşteri için serbest mi çalıştığına göre değişir, ancak SEO Uzmanı ilanlarının büyük çoğunluğunun iş tanımı, tümünü veya çoğunu içerecektir.

  • Şirketin web sitesi arama motoru sonuç sıralamasını artıran optimizasyon stratejileri geliştirir.
  • Ücretli arama kampanyaları yürütürken, SEO Uzmanı maksimum yatırım getirisi elde etmek için testler yaparak, veri ve sonuçları toplayarak ve analiz ederek, eğilimleri ve öngörüleri belirler.
  • SEO ve reklam kampanyalarının giderlerini yönetir, bütçeyi min maliyete çeker, aylık maliyetleri tahmin eder ve farklılıkları uzlaştırır.
  • SEO en iyi uygulamalarının web sitesi içeriği boyunca düzgün bir şekilde takip edilmesini sağlamak için web geliştirme ekibiyle yakın işbirliği yapar.
  • İçerik oluşturma ve içerik pazarlamasında SEO’yu yönlendirmek için editoryal ve pazarlama ekipleriyle birlikte çalışır.
  • Arama motoru pazarlaması için sayfa optimizasyonunun sorumluluğunu üstlenir
  • Şirket web sitesi ve pazarlama materyalleri boyunca kullanmak üzere yeni SEO anahtar kelimeleri için sürekli anahtar kelime araştırması, keşif ve optimizasyon gerçekleştirir.
  • Arama motoru optimizasyonu önerilerini araştırır ve uygular.
  • Bağlantı kurma stratejisi oluşturur ve yürütür.
  • Hedef anahtar kelimeler için SEO konumlarını iyileştirmek için web sitesi mimarisini, içeriğini, bağlantısını ve diğer faktörleri değiştirir.
  • Pazarlama çabalarında gelişme gösteren ölçülebilir hedefler belirler.
  • SEO stratejisi performansını anlamak için Google analytics gibi SEO araçlarıyla günlük performans ölçümlerini izler.
  • SEO stratejisini yönetmek için pazarlama departmanındaki diğer kişilerle işbirliği yapar.
  • Web sitesi arama sonuçlarını iyileştirmek için blog gönderileri ve sayfa açıklamaları dahil ilgi çekici ve yüksek kaliteli web sitesi içeriği yazar.

Başarılı Bir SEO Uzmanının Özellikleri Nelerdir?

Başarılı SEO uzmanlarının dijital pazarlama ve arama motoru optimizasyonu dünyasında başarılı olmak için sahip olması gereken temel özelliklerden bazıları şunlardır:

1. SEO’nun Üç Seviyesini Anlamak

Arama motoru optimizasyonu için üç katman vardır ve herhangi bir iyi SEO Uzmanı, bir pazarlama stratejisi geliştirirken üçünü de göz önünde bulundurmalıdır:

Teknik, web sitenizin içerik olmayan öğelerini ifade eder. Bu bölüm, bir web sitesinin arka uç yapısını ve temelini geliştirmeye yönelik stratejiler içerir. Bu işin bir kısmı, teknik SEO için web sitesi hızını, indekslemeyi, mobil uyumluluğu, taranabilirliği ve web sitesi mimarisini iyileştirme fırsatlarını ortaya çıkarabilecek kapsamlı bir web sitesi analizi yapmayı içerecektir. Teknik SEO ayrıca bir web sitesinin okunabilirliğini önemli ölçüde artıracak ve bu da kullanıcı deneyimini iyileştirecek ve arama motorlarına web sitesinin iyi olduğunu gösterecektir.

Sayfa içi SEO, web sitenizdeki içerikle ilgilidir ve arama motorlarının içeriğinizin konusunu anlamasına ve web sitesini değerli bir kaynak olarak görmesine yardımcı olmak için optimize eder. Sayfa içi SEO, anahtar kelimeler, meta etiketler, dahili bağlantılar ve HTML başlık etiketleri gibi öğelerin arama motoru trafiğini artırmaya yardımcı olacak ve Google sonuçlarının en üstüne yakın olmasını sağlayacak şekilde kullanılmasını içerir.

Sayfa dışı optimizasyon, çeşitli bağlantı kurma taktikleri aracılığıyla web siteniz ve diğer web siteleri arasında daha güçlü bir ilişki oluşturmakla ilgilidir. Sayfa dışı optimizasyon, arama motorlarına bir web sitesinin güvenilir bir kaynak olduğunu ve bu nedenle arama motoru sıralamalarının en üstüne yakın bir yerde konumlandırılması gerektiğini göstermek için bir web sitesinin itibarını oluşturmaya yönelik stratejiler de içerir.
SEO uzmanlarının, arama motoru optimizasyonunun tüm katmanlarının, web sitenizin Google arama sonuçları arasında ne kadar belirgin bir şekilde sıralandığına nasıl katkıda bulunduğunu bilmesi gerekir.

2. Pazarlama İçin Bilgili Bir Zihin

SEO’nun teknik yönleri açıkça işin büyük bir parçasıdır ve Google’ın web sitenizi arama sonuçlarına gömmesine neden olabilecek sorunları anlamak çok önemlidir. Ancak bunun üstesinden geldikten sonra, SEO endüstrisindeki işler diğer dijital pazarlama ve hatta geleneksel pazarlama işleriyle çok ortak noktaya sahip olma eğilimindedir: nihayetinde, içerik oluşturup konumlandırmanız gerekir, böylece dürterken tüketicinin faydasını ana hatlarıyla belirtir. onları satışa yaklaştırıyor.

İşin zor kısmı, hem arama motorunun diğer ucundaki insanlar için hem de bir Google algoritmasını memnun edecek içerikler oluşturmaktır. Bu deneyimle geliyor.

Ancak, bir SEO Uzmanı ve dijital pazarlama uzmanı olarak gerçekten bağlantı kurmak için gereken SEO uzmanlığı, bundan daha derine iner. Bir SEO rolünde gerçekten başarılı olmak için, içerik pazarlamasının yanı sıra tüketici psikolojisini ve pazarlama yaptığınız hedef kitleyi, sosyal medya ortamını, web tasarımı ve geliştirmesini, viral pazarlama stratejilerini, içerik pazarlamasını her zaman daha derin bir düzeyde düşünmelisiniz. ve marka bilinirliğini ve dönüşümleri artırmaya yardımcı olan genel iş hedefleri.

3. Büyük Resmi Düşünme Yeteneği

Belirlediğimiz gibi, SEO her şeye dokunur. Ve şirket web siteleri o kadar önemlidir ki, SEO bu hususların geri kalanından ayrılamaz.

SEO kampanyaları etrafında belirli hedeflere sahip olmanıza yardımcı olur. Bir SEO Uzmanı olarak amacınız arama motoru sıralamalarına, trafik çekmeye, marka bilinirliğini artırmaya veya dönüşümlere (web sitenizi ziyaret eden birini müşteriye dönüştürmek) odaklanmak mı?

Bu hedefleri tanımlamak ve ardından bir SEO stratejisi uygularken organizasyonun daha büyük hedeflerini akılda tutabilmek, başarı için bir SEO Uzmanı oluşturacaktır.

4. Birinci Sınıf İletişim Becerileri ve İşbirliği Ruhu

Bir SEO Uzmanı, satış, müşteri hizmetleri, web geliştirme, analitik, BT, pazarlama ve daha fazlası dahil olmak üzere bir işletmede çok çeşitli departmanlarla çalışacaktır. Ve bir web sitesinde değişiklik yapmanın neden SEO’yu artıracağını ve sonuçta daha fazla trafik ve dönüşümle sonuçlanacağını açıklamak her zaman kolay değildir. İşte bu noktada iletişim becerileriniz devreye giriyor.

SEO Uzmanları, belirli değişikliklerin neden gerekli olduğunu ve web sitesine ve şirketin kârlılığına nasıl fayda sağlayacaklarını ikna edici ve erişilebilir bir şekilde nasıl açıklayacaklarını bilmelidir. Ayrıca, işinizin bir parçası, web sitesinde birçok farklı geçmişe ve bakış açısına sahip ekiplerle bunu yapabilmektir.

Sadece bu da değil, site için geliştirilmekte olan belirli içeriğe dahil olabilirsiniz, bu nedenle yazma becerilerinizin SEO işleri için mükemmel olduğundan emin olmalısınız.

5. Merak ve Uyarlanabilirlik

Google, arama motoru sonuçlarını nasıl sıraladığına ilişkin algoritmalarını sürekli olarak değiştirir. Bu, bakış açınıza bağlı olarak sizin için sinir bozucu veya heyecan verici olabilir – ancak iyi bir SEO Uzmanı bu zorluğu coşkuyla üstlenir.

SEO alanında gelişmek için çevik olmanız gerekecek. Birçok profesyonel, sürekli öğrenmeden faydalanabilir, ancak bir SEO Uzmanının hayatta kalabilmesi için buna ihtiyacı vardır. Ayrıca, tek bir şirketin web sitesinden sorumluysanız, kayıtsız kalmayı göze alamazsınız.

Kaynak:SEO Uzmanı Nedir? Neler Yapar?

]]>
https://bir.web.tr/seo-uzmani-nedir-neler-yapar/feed/ 0 714
SEO nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Açıklaması https://bir.web.tr/seo-nedir-arama-motoru-optimizasyonu-aciklamasi/ https://bir.web.tr/seo-nedir-arama-motoru-optimizasyonu-aciklamasi/#respond Fri, 20 Aug 2021 07:09:52 +0000 https://bir.web.tr/?p=403 SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), bir arama motorunun organik sonuçlarından gelen trafiğinin miktarını ve kalitesini artırmak için bir web sitesini veya web sayfasını optimize etme uygulamasıdır. Avantajları açıktır: Web sitenize her ay ücretsiz, pasif trafik getirir. Arama motorları nasıl çalışır? Arama motorları dijital çağın kütüphaneleri gibidir. Kitapların kopyalarını depolamak yerine web sayfalarının kopyalarını depolarlar. Bir arama […]

Kaynak:SEO nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Açıklaması

]]>
SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), bir arama motorunun organik sonuçlarından gelen trafiğinin miktarını ve kalitesini artırmak için bir web sitesini veya web sayfasını optimize etme uygulamasıdır.

Avantajları açıktır: Web sitenize her ay ücretsiz, pasif trafik getirir.

SEO nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Açıklaması

Arama motorları nasıl çalışır?

Arama motorları dijital çağın kütüphaneleri gibidir.

Kitapların kopyalarını depolamak yerine web sayfalarının kopyalarını depolarlar.

Bir arama motoruna bir sorgu yazdığınızda, dizindeki tüm sayfalara bakar ve en alakalı sonuçları döndürmeye çalışır.

Bunu yapmak için algoritma adı verilen bir bilgisayar programı kullanır.

Bu algoritmaların tam olarak nasıl çalıştığını kimse bilmiyor, ancak en azından Google’dan ipuçlarımız var.

“Arama nasıl çalışır” sayfasında şöyle diyorlar:

Arama algoritmaları size en yararlı bilgileri vermek için sorgunuzun kelimeleri, sayfaların alaka düzeyi ve kullanılabilirliği, kaynakların uzmanlığı ve konumunuz ve ayarlarınız gibi birçok faktöre bakar. Her faktöre uygulanan ağırlık, sorgunuzun doğasına göre değişir; örneğin, içeriğin güncelliği, güncel haber konularına ilişkin sorguları yanıtlamada sözlük tanımlarından daha büyük bir rol oynar.

Google’dan bahsetmişken, bu çoğumuzun kullandığı arama motorudur – en azından web aramaları için. Bunun nedeni, bugüne kadarki en güvenilir algoritmaya sahip olmasıdır.

Bununla birlikte, optimize edebileceğiniz tonlarca başka arama motoru var.

Arama motorlarının nasıl çalıştığına ilişkin kılavuzumuzda bununla ilgili daha fazla bilgi edinin.

SEO nasıl çalışır?

Basit bir ifadeyle, SEO, içeriğinizin eldeki konu için en iyi sonuç olduğunu arama motorlarına göstererek çalışır.

Bunun nedeni, tüm arama motorlarının aynı hedefe sahip olmasıdır: Kullanıcılarına en iyi, en alakalı sonuçları göstermek.

Bunu tam olarak nasıl yapacağınız, optimize ettiğiniz arama motoruna bağlıdır.

Web sayfalarınıza daha fazla organik trafik istiyorsanız, Google’ın algoritmasını anlamanız ve bunlara uymanız gerekir. Daha fazla video görüntüleme istiyorsanız, her şey YouTube’un algoritmasıyla ilgilidir.

Her arama motorunun farklı bir sıralama algoritması olduğundan, hepsini bu kılavuzda ele almak imkansız olacaktır.

Bu nedenle, ileriye dönük olarak, hepsinin en büyük arama motorunda nasıl sıralanacağına odaklanacağız: Google.

Google için nasıl optimize edilir?

Google, ünlü olarak 200’den fazla sıralama faktörü kullanır.

Hatta 2010’da 10.000’e kadar çıkabileceği konuşulmuştu.

Tüm bu sıralama faktörlerinin ne olduğunu kimse bilmiyor, ancak bazılarını biliyoruz.

Nasıl? Çünkü Google bize söyledi ve biz de dahil birçok kişi çeşitli faktörler ile Google sıralamaları arasındaki korelasyonları inceledi.

Bunlardan bazılarını birazdan tartışacağız. Ama önce önemli bir nokta:

Google, web sitelerini değil, web sayfalarını sıralar.

İşletmenizin vitray pencereler yapıyor olması, sitenizdeki her sayfanın “vitray pencereler” sorgusu için sıralanması gerektiği anlamına gelmez.

Farklı sayfalar ile farklı anahtar kelimeler ve konular için sıralama yapabilirsiniz.

Şimdi sıralamaları ve arama motoru görünürlüğünü etkileyen bazı şeylerden bahsedelim.

Taranabilirlik

Google, içeriğinizi sıralamayı düşünmeden önce, onun var olduğunu bilmesi gerekir.

Google, web’de yeni içerik keşfetmek için çeşitli yollar kullanır, ancak birincil yöntem taramadır. Basitçe söylemek gerekirse, tarama, Google’ın zaten bildiği sayfalardaki bağlantıları daha önce görmedikleri sayfalara takip ettiği yerdir.

Bunu yapmak için örümcek adı verilen bir bilgisayar programı kullanırlar.

Diyelim ki ana sayfanızda zaten Google’ın dizininde bulunan bir web sitesinden geri bağlantı var.

Bir dahaki sefere o siteyi taradıklarında, web sitenizin ana sayfasını keşfetmek ve muhtemelen onu dizinlerine eklemek için bu bağlantıyı takip edeceklerdir.

Oradan, sitenizdeki diğer sayfaları bulmak için ana sayfanızdaki bağlantıları tararlar.

Bununla birlikte, bazı şeyler Google’ın tarayıcılarını engelleyebilir:

  • Zayıf dahili bağlantı: Google, sitenizdeki tüm sayfaları taramak için dahili bağlantılara güvenir. Dahili bağlantıları olmayan sayfalar genellikle taranmaz.
  • Takip edilmeyen dahili bağlantılar: Nofollow etiketlerine sahip dahili bağlantılar Google tarafından taranmaz.
  • Dizine eklenmemiş sayfalar: Bir noindex meta etiketi veya HTTP başlığı kullanarak sayfaları Google dizininden hariç tutabilirsiniz. Sitenizdeki diğer sayfalarda yalnızca dizine eklenmemiş sayfalardan dahili bağlantılar varsa, Google’ın bunları bulamama olasılığı vardır.
  • robots.txt’deki bloklar: Robots.txt, Google’a web sitenizde nereye gidip gidemeyeceğini söyleyen bir metin dosyasıdır. Sayfalar burada engellenirse, onları taramaz.

Google için Mobil uyumluluk Önemli midir?

Google aramalarının c’ü mobil cihazlardan geliyor ve bu sayı her yıl artıyor.

Bu istatistik göz önüne alındığında, Google’ın 2016’da mobil arama sonuçlarında mobil uyumlu web siteleri için bir sıralama artışı duyurması muhtemelen şaşırtıcı değil.

Google ayrıca 2018’de mobil öncelikli dizine eklemeye geçti, yani artık dizine ekleme ve sıralama için sayfanızın mobil sürümünü kullanıyorlar.

SEO nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Açıklaması

Yaklaşık 10 tüketiciden 8’i, cihazlarında iyi görüntülenmeyen içeriklerle etkileşime girmeyi bırakıyor

Başka bir deyişle, bir sitenin masaüstü sürümü mobil cihazlara yüklendiğinde çoğu insan geri düğmesine basacaktır.

Bu önemlidir çünkü Google, kullanıcılarını memnun etmek ister. Mobil cihazlar için optimize edilmemiş sayfalar memnuniyetsizliğe yol açar. Sıralama yapsanız ve tıklamayı kazansanız bile, çoğu insan içeriğinizi tüketmek için uğraşmaz.

Google’ın mobil uyumlu test aracı ile web sayfalarınızın mobil uyumlu olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kaynak:SEO nedir? Arama Motoru Optimizasyonu Açıklaması

]]>
https://bir.web.tr/seo-nedir-arama-motoru-optimizasyonu-aciklamasi/feed/ 0 403
WordPress Internal Links Manager Türkçe İndir https://bir.web.tr/wordpress-internal-links-manager-turkce-indir/ https://bir.web.tr/wordpress-internal-links-manager-turkce-indir/#respond Fri, 13 Aug 2021 17:26:51 +0000 https://bir.web.tr/?p=181 Dahili Bağlantılar Yöneticisi ne yapar? WordPress sayfanızda sadece bir anahtar kelime ve bir URL sağlarsınız. Anahtar kelime sitenizde göründüğünde, bağlantıları otomatik olarak verilen URL’ye yönlenir İşte bir örnek: “Gitar nasıl öğrenilir” konulu bir blog yazısı yazdınız. Artık, “gitar öğrenmek” anahtar kelimesi WordPress web sitenizde göründüğünde, “alaniniz.com/how-to-learn-guitar” URL’sinin otomatik olarak bağlanmasını istiyorsunuz. Menüdeki “Bağlantı ekle”ye gitmeniz […]

Kaynak:WordPress Internal Links Manager Türkçe İndir

]]>
Dahili Bağlantılar Yöneticisi ne yapar?

WordPress sayfanızda sadece bir anahtar kelime ve bir URL sağlarsınız. Anahtar kelime sitenizde göründüğünde, bağlantıları otomatik olarak verilen URL’ye yönlenir

İşte bir örnek: “Gitar nasıl öğrenilir” konulu bir blog yazısı yazdınız. Artık, “gitar öğrenmek” anahtar kelimesi WordPress web sitenizde göründüğünde, “alaniniz.com/how-to-learn-guitar” URL’sinin otomatik olarak bağlanmasını istiyorsunuz. Menüdeki “Bağlantı ekle”ye gitmeniz ve istenen parametreleri (esas olarak anahtar kelime + URL) sağlamanız yeterlidir.

(Dahili) bağlantı kurma neden bu kadar önemlidir?

UX’inizi geliştirin: Kullanıcılarınıza tek tıklamayla alakalı içeriği keşfetme fırsatı verin. Önemli anahtar kelimeleri ilgili bir bağlantıyla bağlayın. Kullanıcılarınız web sitenizde daha uzun süre kalır ve ilgili bilgileri alır. Bir yan etki olarak, Google’ın sıralama faktörlerinden biri olan hemen çıkma oranınızı artırır.

SEO’nuzu artırın: Dahili bağlantılar arama motorları için de önemlidir. Dahili bağlantılar aracılığıyla bağlantı eşitliğini yayabilir ve site mimarinizi oluşturabilirsiniz.

Internal Links Manager Nasıl kullanılır?

WordPress Admin panelden Link yönetimi Sekmesinden “Yeni Link ekle” menü öğesini seçin
Başlık atayın (esas olarak dahili kullanım için)
İsteğe bağlı olarak bir bağlantı başlığı atayın (HTML’de başlık özelliği)
Anahtar kelimeler atayın, virgülle ayırın (anahtar kelime1, anahtar kelime2, vb.)
URL’yi girin (Anahtar kelime nereye bağlanmalıdır?)
İsteğe bağlı olarak sayıyı artırın (Bağlantı bir sayfada ne sıklıkla görünmelidir?)
İsteğe bağlı olarak nofollow link ayarla (Bu linki arama motoru takip etmeli mi?)
Bağlantı hedefini seçin (Bağlantıyı aynı sekmede veya yeni sekmede aç)
Kaydet’i tıklayın
Web sitenizde belirtilen anahtar kelimeler artık ilgili bağlantı ve ayarlarla sağlanmaktadır.

Internal Links Manager Türkçe

Kaynak:WordPress Internal Links Manager Türkçe İndir

]]>
https://bir.web.tr/wordpress-internal-links-manager-turkce-indir/feed/ 0 181
Seo Nedir? Nasıl Çalışır? https://bir.web.tr/seo-nedir-nasil-calisir/ https://bir.web.tr/seo-nedir-nasil-calisir/#respond Fri, 13 Aug 2021 16:07:33 +0000 https://bir.web.tr/?p=173 SEO çalışması mı yaptırmak istiyorsunuz ama kime güveneceğiniz mevzusunda endişe mi yaşıyorsunuz? Profesyonel ve Google odaklı arama motoru optimizasyonu hizmetleri ile firmanızı üst sıralara taşıyor, yeni müşteriler kazanmanıza imkan tanıyoruz. Seo Nedir? SEO Açılımı, İngilizce’de “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harflerinden kaynaklanır ve Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelmektedir. Bir internet sitesinin SERP (Doğal […]

Kaynak:Seo Nedir? Nasıl Çalışır?

]]>
SEO çalışması mı yaptırmak istiyorsunuz ama kime güveneceğiniz mevzusunda endişe mi yaşıyorsunuz? Profesyonel ve Google odaklı arama motoru optimizasyonu hizmetleri ile firmanızı üst sıralara taşıyor, yeni müşteriler kazanmanıza imkan tanıyoruz.

Seo Nedir?

SEO Açılımı, İngilizce’de “Search Engine Optimization” kelimelerinin baş harflerinden kaynaklanır ve Türkçe karşılığı “Arama Motoru Optimizasyonu” anlamına gelmektedir. Bir internet sitesinin SERP (Doğal arama sonuçlarında) daha iyi sıralama kazanması için meydana getirilen çalışmaların tamamını kapsar.

Seo Nasıl Yapılır?

SEO dijital pazarlama uzmanları tarafınca son algoritma güncellemeleri ile uyumlu biçimde gerçekleşen işlemleri içerir.

Dönüşüm optimizasyonu, içerik marketing, emsalsiz içerik ve Google Ads reklamları ustalaşmış seo çalışmaları içinde incelenir. Doğallık, farklılık ve reklam gücü mühim seo stratejileri içinde sayılabilir.

SEO Neden Gereklidir?

SEO’nun amacı web sitelerini Google ya da hedeflenen arama motorunda kelime bazlı üst sıralara çıkarmaktır. Üst sıralarda yer alan internet sayfaları daha fazla tıklama alırlar. Fazla ziyaretçi her web girişimcisini mutlu eder ama burada asıl önemli olan kalifiye kullanıcı sayısıdır. Yani SEO’yu daha fazla ziyaretçi almak için değil daha çok kalifiye ziyaretçi almak için yapmalısınız.

Arama Motorları Nasıl Çalışır?

SERP’deki sonuçları belirleyen bir oldukça faktör var, ancak en önemlileri arasında alaka düzeyi, ihtisas ve itimat bulunuyor. Bu sinyalleri anlamanız ve sitenizi bunlara göre optimize etmeniz internet sitenize yarar elde edecektir. Google ve öteki arama motorları kullanıcılarına yalnızca en ilgili ve kanaatkar neticeleri sunmak istediği için bu faktörleri dikkate almak koşul.

Google kaliteli bir arama motorudur. Bugünlere, kullanıcılarına kaliteli bir deneyim yaşattığı için gelmiştir. Bu kaliteli deneyimi hangi web sitesiyle yaşatırsa o internet sitesini her zaman için ödüllendirir. Yani hepimiz Google’a kaliteli bir deneyim yaşatma konusunda destek olursak bunun ödülü kısa müddette alırız. Bu nedir? Kaliteli içerik üretmek, internet sitemizi kurallara nazaran optimize etmek, arama motorları için değil ziyaretçiler için çalışmak. Ayrıca, bazı durumlarda kişiselleştirme de nihai sonuca etki edebilmektedir. Kişiselleştirme için örnek vermek gerekecekse: vaziyet bilgisi, kullanıcının arama geçmişi, kullanmış olduğu cihaz yada sosyal bağlantılar olabilir.

Arama motorları bilhassa de Google, her yıl onlarca algoritma değişimleri gerçekleştirmektedir. Amaç araştırma yapan ziyaretçilerine daha ilgili sonuçlar sağlayabilmektir.

Yukarıda da bahsetmiştim: Daha kaliteli bir deneyim yaşatmak için her türlü iyileştirmeyi ve değişikliği yaparlar. Bazı değişimler büyüktür ve fazlaca sayıda siteyi etkilemektedir. Bazıları ise küçüktür ve netice sayfasında yer edinen konumlarınızda herhangi bir değişikliği neredeyse anlayamazsınız.

Geçen yıl birkaç mühim Google güncelleştirmesi yapıldı. Bu güncellemelere MOZ ve benzeri web  sitelerinden ulaşabilirsiniz. En kısa süre de algoritmalarla ilgili ayrıntılı bir içerik paylaşacağım. Unutmamamız gereken bir şey var: arama motorları her vakit aradığınız bilgilere en uygun linkleri vermek için çalışırlar.

Kaynak:Seo Nedir? Nasıl Çalışır?

]]>
https://bir.web.tr/seo-nedir-nasil-calisir/feed/ 0 173
SEO Uyumlu Pagination Yapısı Oluşturma https://bir.web.tr/seo-uyumlu-pagination-yapisi-olusturma/ https://bir.web.tr/seo-uyumlu-pagination-yapisi-olusturma/#respond Thu, 12 Aug 2021 23:53:59 +0000 https://bir.web.tr/?p=154 Rel=”next” ve rel=”prev” attribute’larının kullanımdan kalkması ile birlikte community tarafından SEO uyumlu Pagination yapısı hakkında oldukça çeşitli stratejiler test edildi. Daha önce gerçekleştirilen bu çalışmaları da kaynak alarak, günümüzde SEO performansına zarar vermeyecek ve hatta olumlu yönde etkileyecek Pagination yapısı nasıl olmalı sorusuna yanıt vermek istiyoruz. Pagination Nedir? Pagination; içerik, ürün ya da medya benzeri […]

Kaynak:SEO Uyumlu Pagination Yapısı Oluşturma

]]>
Rel=”next” ve rel=”prev” attribute’larının kullanımdan kalkması ile birlikte community tarafından SEO uyumlu Pagination yapısı hakkında oldukça çeşitli stratejiler test edildi. Daha önce gerçekleştirilen bu çalışmaları da kaynak alarak, günümüzde SEO performansına zarar vermeyecek ve hatta olumlu yönde etkileyecek Pagination yapısı nasıl olmalı sorusuna yanıt vermek istiyoruz.

Pagination Nedir?

Pagination; içerik, ürün ya da medya benzeri elementlerin tek bir sayfaya sığmadığı durumlarda sıralı sayfalar oluşturmak için kullanılan bir tasarım tekniğidir. Pagination yapısı blog sitelerinden forumlara, e-ticaret sitelerinden dizin sitelerine kadar oldukça geniş bir kategoride kullanılır. Zaman zaman gelirini maksimize ederken kullanıcı deneyimini umursamayan haber sitelerinin, haber içerikleri için de pagination yapısını kullandığını görebilirsiniz.

Pagination yapısı, özellikle içerisinde binlerce ürün barındıran e-ticaret siteleri için büyük bir öneme sahiptir. Tüm bu ürünlerin arama motoru robotları tarafından “direkt” olarak keşfedilmesi mümkün olmadığından (çoğu zaman), ürünlerin arama motoru robotları tarafından keşfedilebilmesi kullanılmakta olan Pagination yapısıyla doğrudan bağlantılıdır.

Pagination yapısı daha önce rel=”next” ve rel=”prev” attribute’ları ile sorunsuz bir şekilde kurgulanabilmekteydi. Ancak 2019 yılında Google’ın artık bu Pagination attribute’larını kullanmadığını duyurmasıyla birlikte, SEO için ideal Pagination yapısını keşfetmek için pek çok farklı test ve araştırma gerçekleştirildi. Günümüzde Pagination hakkında kesin yargılara varmak ve “En iyi yapı budur!” gibi söylemlerde bulunmak halen zor olsa da gerçekleştirilen çalışmalar, Pagination yapıları arasındaki farkı açık bir şekilde göz önüne seriyor.

Aşağıdaki başlıkları inceleyerek sektörde yaygın olarak kullanılan Pagination yapılarını görüntüleyebilir, bu yapılar arasında hangilerinin diğerlerine oranla daha iyi bir performans gösterdiğini inceleyebilirsiniz.

Pagination Neden Önem Verilmesi Gereken Bir Yapı?

Bir e-ticaret sitesi yönetiyorsanız, yalnızca tek bir kategorinizde dahi binlerce ürünün bulunması muhtemeldir. Tüm bu ürünlerin arama motorları tarafından taranabilmesi ve indexlenebilmesi için yalnızca Sitemap’e bel bağlamamalısınız. Bu durumda, internet sitenizde kullanıyor olduğunuz Pagination yapısı, ürünlerin keşfedilmesi ve indexlenmesi açısından büyük bir öneme sahip olacaktır.

Pagination yapısı yalnızca arama motoru robotları için değil, kullanıcılar için de önemlidir. Kullanıcıların kategorilerinizde stabil ve başarılı bir navigasyona sahip olması yine doğrudan Pagination yapınızla bağlantılıdır.

Pagination yapısı kurgularken tercih ettiğiniz yöntemlerin internet sitenizin taranabilirliğine zarar vermesi de oldukça muhtemeldir. Tam olarak bu sebepten, bir Pagination yapısı kurgularken mutlaka birden çok strateji hakkında fikir sahibi olmalısınız ve karşınıza çıkan ilk yapıyı sitenizde uygulamamalısınız.

Kullanımdan Kalkan rel=”next” ve rel=”prev” Attribute’ları Sonrasında Neler Değişti?

Daha önce de belirttiğimiz üzere 2019 yılında Pagination sayfaları için kullanılan next ve prev attribute’ları kullanımdan kaldırıldı.

Kaynak:SEO Uyumlu Pagination Yapısı Oluşturma

]]>
https://bir.web.tr/seo-uyumlu-pagination-yapisi-olusturma/feed/ 0 154
SEO Nedir? SEO Teknikleri Nelerdir? https://bir.web.tr/seo-nedir-seo-teknikleri-nelerdir/ https://bir.web.tr/seo-nedir-seo-teknikleri-nelerdir/#respond Thu, 12 Aug 2021 20:44:04 +0000 https://bir.web.tr/?p=36 SEO Nedir? SEO (Search Engine Optimization), Google organik sonuçlardan web sitemize gelen trafiğin arttırılması için yapılan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir. Arama Motorlarının Tarihi İlk arama motoru 1990 yılında karşımıza çıktı, adı Archie. Archie, bildiğimiz arama motorlarından çok farklıydı ve sadece dosya arama işlerinde kullanılabiliyordu. Yani bilgisayarınızda bir dosya aramak gibi düşünebilirsiniz. İnternette yer alan websitelerin […]

Kaynak:SEO Nedir? SEO Teknikleri Nelerdir?

]]>
SEO Nedir?

SEO (Search Engine Optimization), Google organik sonuçlardan web sitemize gelen trafiğin arttırılması için yapılan optimizasyon çalışmalarına verilen isimdir.

Arama Motorlarının Tarihi

İlk arama motoru 1990 yılında karşımıza çıktı, adı Archie. Archie, bildiğimiz arama motorlarından çok farklıydı ve sadece dosya arama işlerinde kullanılabiliyordu. Yani bilgisayarınızda bir dosya aramak gibi düşünebilirsiniz. İnternette yer alan websitelerin içeriklerini göremiyordu…

1994 yılına kadar Archie benzeri birçok arama motoru, piyasadan geldi geçti. Bazı arama motorları sadece sitelerin başlıklarından sıralamalar oluşturabiliyorken bazıları ise yanlışlıkla websitelere günde yüzlerce kez gelip, tüm sistemin dağılmasına neden oluyordu. 1994 yılında hepimizin bildiği bir arama motoru piyasaya giriş yaptı, bu işin nasıl yapılması gerektiğini herkese gösterdi: Altavista.

Altavista’nın diğer arama motorlarından farklı olduğu alanlar:

  • Sınırsız bant genişliği
  • İleri düzey arama teknikleri
  • 24 saat içersinde URL ekleme ve çıkarabilme özelliği
  • Aramanız ile ilgili öneriler ve ipuçları
  • Ayrıca Altavista farklı dillerde sonuç verebilen ilk arama motorudur.

Altavista ile aynı dönemde Yahoo! ve WebCrawler’ın kurulması daha sonra da 1996 yılında Google’ın kuruluşu, sektördeki dengeleri iyice değiştirdi. Altavista yavaş yavaş sektörden silinmeye, Yahoo ve Google’ın piyasayı domine etmeye başladı. Altavista önce Overture tarafından satın alındı, kısa bir süre sonra da Yahoo! bu firmayı satın aldı.

Birçok otoriteye göre, Yahoo! elindeki gücü (yani datayı) iyi kullanamadı ve istediği başarıyı bir türlü yakalayamadı. Email servisini çok iyi başaran Yahoo’nun (tabi ki o dönemde), arama motoru algoritmasında farklılığa gitmemesi, Google’ın güçlenmesine ve günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olmasına neden oldu.

SEO Nasıl Yapılır?

SEO yaparken 3 temel konuyu mutlaka ele almak gerekir. Yoksa istediğiniz başarı ya hiç gelmez ya da çok uzun süre uğraşmanız gerekir.

1. Arama Botlarına Uygunluk: Websitenizin Google tarafından kolayca taranabiliyor olması gerçekten de çok önemlidir. Bu konu ile ilgili yapmanız gerekenler,

Websitenizin kod yapısını çok iyi oluşturmak. Mümkünse WordPress kurma veya Magento gibi platformlar kullanmak, Website açılış hızını arttırmak. Google botları yavaş yüklenen sayfalarda pek fazla vakit harcamak istemiyorlar. Siteniz ne kadar hızlıysa, taranma ve indekslenme oranlarınız o derece artacaktır.
Robots.txt veya şifreleme ile Google botlarının siteye girişini engellememek, Prosedürlere uygun bir site haritası oluşturarak, Search Console‘a (eski adı ile web yöneticisi araçları) tanıtmak, Websitenizde mümkün olduğu kadar inline javascript ve inline css kodlarına yer vermemek, 404 ve 301 yönlendirme ayarlamalarını çok iyi yapmak,

Websitenizin mobile kullanılabilirliği oldukça iyi olması, olarak sıralanabilir.

2. Site İçi SEO ve Site Dışı SEO Çalışmaları: Google’ı memnun ettik, sıra geldi arama sonuçlarındaki rekabette nasıl fark yaratmamız gerektiğine. (Yukarıdaki maddeleri tamamlarsanız, zaten önemli bir fark yaratmış olacaksınız ancak amacımız her zaman en yukarısı 🙂 )

Site içi optimizasyon, adından da anlaşılacağı gibi websitenizin içinde yaptığınız arama motoru optimizasyonu çalışmalarını temsil etmektedir. Site içi SEO çalışmalarını özetlemek gerekirse:

Kaliteli içerik: Websitenizde yayınladığınız içerikler çalıntı, kopya ve yetersiz olmamalıdır. Oluşturduğunuz tüm sayfalar özgün ve kullanıcıların yararına olmalıdır. Bu konu için içerik ajansı ile çalışabilirsiniz.
Arama hacimleri: İçeriklerinizi arama hacimlerini göz önüne alarak üretmenizde fayda var. Kimse tarafından aranmayan konular yerine arama hacmi olan konuları içeriklerinizde kullanabilirsiniz. Hangi kelimelerin kullanıcılar tarafından arandığını öğrenmek için en çok hit alan kelimeler isimli makalemi inceleyebilirsiniz.
Başlık ve meta açıklamaları: Başlık ve meta açıklamalarını ne kadar etkili yazarsanız arama motoru sonuçlarında o kadar üst sıralarda çıkmaya başlarsınız. Başlık ve meta açıklamaları ile ilgili detaylı bilgiyi makalemizde bulabilirsiniz.
Site içi linkleme: Site içi linkleme strateji ile öne çıkarmak istediğiniz sayfalara link gönderebilir, bu sayfaların organik sonuçlardaki sıralamasını arttırabilirsiniz.
Site dışı optimizasyon da adından anlaşılacağı gibi sitenizin dışında yaptığınız SEO çalışmalarıdır. Aslında en çok da dikkat etmeniz gereken konulardan da biridir. Neden mi?

Zararlı backlinkler: Websitenize saçma sapan sitelerden backlink alırsanız, siteniz banlanabilir. Dolayısıyla hiç hesapta yokken siteniz bir gün arama motoru sonuçlarından silinebilir.
Doğal olmayan backlinkler: Piyasadaki abuk sabuk backlink paketleri satın alıp, sitenize gelen backlink sayısını 5’e katlarsanız, Google’ın gazabından nasibinizi alabilirsiniz.
Websitenize kendi ayarınızda hatta biraz daha kaliteli sitelerden backlink almalısınız. Ayrıca eğer backlink satın alacaksanız mutlaka doğal görünümü bozmamaya çalışın.

3. Kullanıcı Deneyimi: Birçok website sahibinin veya SEO uzmanının düştüğü hatalardan biri de kullanıcı deneyimini hiçe sayıp, sadece SEO çalışmalarına yönelmek. Eğer kullanıcılarınızın websitenizde geçireceği zamanı kaliteli bir deneyime getiremezseniz; oturum süresi, sayfa terketme oranları ve gezinilen sayfa sayısı oldukça az olacağı için, bu durum arama motoru sonuçlarını olumsuz etkileyecektir. Özetle, websitenizin görselliğini ve kullanılabilirliğini üst seviyede tutmalısınız.

Çalışmalardan sonra seo raporu hazırlamayı da unutmayın.

Kaynak:SEO Nedir? SEO Teknikleri Nelerdir?

]]>
https://bir.web.tr/seo-nedir-seo-teknikleri-nelerdir/feed/ 0 36